Piratenprinses (3+)

                                                                                     piraatprins InternetIllustratie Merel Hamers

Thematiek

Piratenprinses heeft als thema's stout en stoer zijn als een piraat of keurig en gehoorzaam als een prinses. Het onderliggende thema is: Wie ben ik? En dat er ook een tussenvorm van een prinses en een piraat is; een prinses die wel stoer mag zijn .

Korte Inhoud

Er was eens een prinses… Penny heette ze. Ze had alles wat haar hartje begeerde en ze was heel mooi. Maar toch vond ze het prinsessenleven saai. Ze droomde van het leven van een avontuurlijke piraat met varen op zee en vechten met een zwaard. De koning werd hopeloos van haar. Ze moet toch een nette gehoorzame prinses worden als ze later het land moet besturen? Toen verscheen er ineens een schip met een piraat. Rob de Landrot heette hij en hij was stiekem van het piratenschip afgegaan, want hij wilde helemaal geen stoere piraat zijn. Hij wilde naar wal en liedjeszanger worden. Ze wisselden voor een dag; Penny wordt piraat en Rob wordt prins. Penny ging aan boord van het piratenschip. Verdween ze toen voorgoed? En hoe ging het met Rob verder?

 Over de voorstelling

Piratenprinses is muziektheater. De speelster zingen liedjes en begeleiden zichzelf live op keyboard en trompet en er wordt zowel gezongen als gerapt, om de kleuters muzikaal te prikkelen. Interactie is belangrijk bij de voorstelling. De kinderen mogen soms meezingen en zeilen hijsen.

Lesbrief

Kinderen voorbereiden op de voorstelling en hen helpen na afloop het verhaal te laten landen is belangrijk. Daarom gebruikt Theater Tweekant een lesbrief.

Piratenprinses muziektheater 3+

tekst, muziek   Mari-anne Hof
 spel en zang   Kira Kool en Michelle Smit
regie   Marc van Creij
theatervormgeving   Elze van den Akker

 

 vlcsnap 2018 03 20 13h39m39s136PennyUkelele vlcsnap error969

                  

 

 

                                                                                                 

 

                                                                                               Waar is Kat?

 

 

 

sjouwers ruell

Waar is Kat? muziektheater 3+

tekst   Mary Heylema
muziek, decor
  Mari-anne Hof
spel, zang  

Lieke Dieltjens,  Marinke Hamers, Kira Kool en Michelle Smit

 

regieadvies   Caroline Jansen , Annelies van den Berg
kat   Atelier Këx
 illustratie   Kristina Ruell

 

Thematiek
Muzikale verhuisvoorstelling over kwijtraken, speuren en gevonden worden, maar ook over spierballen en samenwerken. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Mary Heylema.


Korte inhoud

Detective de Boer wil altijd alles weten. Samen met Kat speurt hij overal naar antwoorden op vragen. Waarom sleept Buur zo met haar spullen? Wat moet ze met die lege dozen? Maar hoe meer vragen hij stelt, des te minder antwoorden hij krijgt. En dan verdwijnt Kat ook nog. Kat, zijn grootste speurdersvriend. Detective vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Hij vindt iets vreemds. Dat is verdacht...


Lesbrief

Kinderen voorbereiden op de voorstelling en hen helpen na afloop het verhaal te laten landen is belangrijk. Daarom gebruikt Theater Tweekant een lesbrief.

sjouwerslied https://www.youtube.com/results?search_query=sjouwerslied

inpak-lied Alles in een doos
lied Kat is weg


1. Beide met kat1. Spierballenweb

 1. Marinke met voeten omhoog1. Katweb

 

 

 

 

Schermafbeelding 2014 12 19 om 18.38.33

Schermafbeelding 2014 12 19 om 18.39.15

Oe-koek muziektheater 3+

tekst Mary Heylema
muziek Mari-anne Hof
spel, zang Lieke Dieltjens en Marinke Hamers, beiden afgestudeerd aan de muziektheater opleiding van het Conservatorium in Arnhem
regie Annelies van de Berg
decor Atelier Këx
vogelkast Tom Bäck

 

Thematiek
muzikaal vogelsprookje over vriendschap en anders zijn


Korte inhoud

Ko en Kuik komen vers uit het nest. Ko doet er alles aan om net zo te zijn als Kuik, het uilskuiken. Hij is toch zeker ook een uil? Dat hij steeds in de klok kruipt om koekoek te roepen, moet hij alleen nog even afleren. Gelukkig is er het uilenboek vol uilenweetjes. Alleen heeft Krekster de dief ook veel belangstelling voor dat mooie glim boek.
Lukt het Ko en Kuik om Krekster te slim af te zijn? En ontdekt Ko wie hij werkelijk is?


Lesbrief

Kinderen voorbereiden op de voorstelling en hen helpen na afloop het verhaal te laten landen is belangrijk. Daarom gebruikt Theater Tweekant vaak een lesbrief.


Reacties

'Met weinig middelen wordt echt iets neergezet, knap!'
'Zeer toegankelijke voorstelling.'
'Dit werkte goed voor onze taalzwakke leerlingen.'

trailer
vogellied
slotlied 'ik ben ik'
lied met gebarentaal, Oekoek speelt ook op scholen in het speciaal onderwijs, zoals scholen voor doven en slechthorenden.

koekoeksklok   vogelhelemen Ko en Kuik