Muziektheater

Lijs op reis muziektheater 3+

Tekst:  Kira Kool en Mari-anne Hof

Muziek en liedteksten: Marianne Hof  

Spel en zang: Kira Kool

Regie: Derk Oudshoorn

Decor: Gunilla Anderson

Thematiek

Muzikaal verhaal over Kwijtraken en reisavonturen

Korte Inhoud

Mijnheer Hoed hoort Ella huilen. Ze is haar pop Lijs kwijt. Nee zegt Hoed; ze is niet kwijt. Ze is op reis gegaan om avonturen te beleven. En ze heeft mij verteld dat ze jou elke dag een brief stuurt met wat ze beleeft. Echt waar. En ja Lijs beleeft de meest fantastische avonturen.  Maar komt ze eigenlijk wel terug?

Naar een waar gebeurd verhaal over de bekende schrijver Kafka, de pop. De brieven die hij aan de kleuter schreef, zijn helaas niet bewaard gebleven, maar worden fantasievol in de voorstelling ingevuld en verbeeld zonder veel tekst.

Bij Lijs op reis komt in mei  een lesbrief online

Lesbrieven

Theater Tweekant gebruikt een lesbrieven om kinderen voor te bereiden op de voorstellingen en na afloop het verhaal nog beter te laten begrijpen. Voor alle voorstellingen geldt dezelfde link: 

https://drive.google.com/drive/folders/1fZ0PtGcBlDXQ68jFoKa8YVWLCFePCRmF

Piratenprinses (3+)

Illustratie Merel Hamers

Piratenprinses heeft als thema’s Wie ben ik? en ook reizen op een echt Piratenschip. Wie ben ik gaat over stout en stoer zijn als een piraat of keurig en gehoorzaam als een prinses. En dat er ook een tussenvorm van een prinses en een piraat is; een prinses die wel stoer mag zijn.

Thematiek (Passend bij het thema Kinderboekenweek 2021; Worden wat je wil Prinses of Piraat.)

Piratenprinses heeft als thema’s stout en stoer zijn als een piraat of keurig en gehoorzaam als een prinses. Het onderliggende thema is: Wie ben ik? En dat er ook een tussenvorm van een prinses en een piraat is; een prinses die wel stoer mag zijn.

Korte Inhoud

Er was eens een prinses… Penny heette ze. Ze had alles wat haar hartje begeerde en ze was heel mooi. Maar toch vond ze het prinsessenleven saai. Ze droomde van het leven van een avontuurlijke piraat met varen op zee en vechten met een zwaard. De koningin werd hopeloos van haar. Ze moet toch een nette gehoorzame prinses worden als ze later het land moet besturen? Toen verscheen er ineens een schip met een piraat. Rob de Landrot heette hij. Robnam Penny mee naar het piratenschip en liet haar het piratenleven zien. Was dat net zo leuk als Penny gedacht had?

 Over de voorstelling

Piratenprinses is muziektheater. De speelster zingen liedjes en begeleiden zichzelf live op keyboard en er wordt zowel gezongen als gerapt. Dit om de kleuters muzikaal te prikkelen. Interactie is belangrijk bij de voorstelling. De kinderen mogen soms meezingen en zeilen hijsen.

Trailer van de voorstelling

https://drive.google.com/file/d/19DLmzZa5yREe4IHYA7xv_LAryOrGg7Vp/view?usp=sharing

Interactieve liedjes uit de voorstelling:

Rap van Penny

Piraten moeten hijsen

Makers Piratenprinses

tekst, muziek   Mari-anne Hof
 spel en zang  

Kira Kool en Michelle Smit, of Marieke van der Have en Eva Fiselier

regie   Derk Oudshoorn, Marc van Creij
theatervormgeving   Elze van den Akker

Piratenprinses?

Waar is Kat? muziektheater 3+

tekst   Mary Heylema
muziek, decor
  Mari-anne Hof
spel, zang  

Kira Kool

Michelle Smit,

Eva Fiselier,

Lieke Dieltjens,

regieadvies   Caroline Jansen , Annelies van den Berg
kat   Atelier Këx
 illustratie   Kristina Ruell

Thematiek

Muzikale verhuisvoorstelling over kwijtraken, speuren en gevonden worden, maar ook over spierballen en samenwerken. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Mary Heylema.


Korte inhoud

Detective de Boer wil altijd alles weten. Samen met Kat speurt hij overal naar antwoorden op vragen. Waarom sleept Buur zo met haar spullen? Wat moet ze met die lege dozen? Maar hoe meer vragen hij stelt, des te minder antwoorden hij krijgt. En dan verdwijnt Kat ook nog. Kat, zijn grootste speurdersvriend. Detective vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Hij vindt iets vreemds. Dat is verdacht…

Trailer en interactieve liedjes uit de voorstelling:

Sjouwerslied https://www.youtube.com/results?search_query=sjouwerslied

Inpak-lied Alles in een doos

Kattenlied Kat is weg

Oe-koek muziektheater 3+

tekst Mary Heylema
muziek Mari-anne Hof
spel, zang Marieke van der Have, , Eva Fiselier, Marinke Hamers,Lieke Dieltjens
regie Annelies van de Berg
decor Atelier Këx
vogelkast Tom Bäck

Thematiek
muzikaal vogelsprookje over vriendschap en anders zijn


Korte inhoud

Ko en Kuik komen vers uit het nest. Ko doet er alles aan om net zo te zijn als Kuik, het uilskuiken. Hij is toch zeker ook een uil? Dat hij steeds in de klok kruipt om koekoek te roepen, moet hij alleen nog even afleren. Gelukkig is er het uilenboek vol uilenweetjes. Alleen heeft Krekster de dief ook veel belangstelling voor dat mooie glim boek.
Lukt het Ko en Kuik om Krekster te slim af te zijn? En ontdekt Ko wie hij werkelijk is?


Lesbrief

Kinderen voorbereiden op de voorstelling en hen helpen na afloop het verhaal te laten landen is belangrijk. Daarom gebruikt Theater Tweekant vaak een lesbrief.


Reacties

‘Met weinig middelen wordt echt iets neergezet, knap!’
‘Zeer toegankelijke voorstelling.’
‘Dit werkte goed voor onze taalzwakke leerlingen.’

trailer
vogellied
slotlied ‘ik ben ik’
lied met gebarentaal, Oekoek speelt ook op scholen in het speciaal onderwijs, zoals scholen voor doven en slechthorenden.

mariannehof@yahoo.com