Over ons

Theater Tweekant voor zowel artistieke als educatieve voorstellingen

Theater Tweekant maakt muziektheater en verteltheater voor kinderen met een groep wisselende spelers, schrijvers en regisseurs. Het theatergezelschap staat onder leiding van Mari-anne Hof. Zij maakt ook de muziek voor de voorstellingen. 

Tweekant krijgt financiële steun van het kfHein fonds, , het Prins Berhard Cultuurfonds , het Elise Mathilde Fonds en het Gravin van Bylandtfonds. 

Mari-anne Hof

Organisator, vaste componist, tekstschrijver van Piratenprinses

Organisator van Theater Tweekant, componist en docent muziek. Zij studeerde Theaterwetenschap en deed zowel Schoolmuziek als Composition for the stage aan het Utrechts Conservatorium. Ze schrijft o.a. klassiek, cross-over, jazz en muziek voor toneel en film. Voor o.a. Marcel Worms en Michael Tsalka maakte composties voor piano. Ze won de prijs Stand up Dreaming voor concept jeugdopera Beachy Head bij Yo-opera en de compositieprijs Vereniging Leraren Schoolmuziek voor haar educatieve oeuvre. (foto: Bart Hamers)

Kira Kool

Actrice /zangeres in Lijs Oe-koek en Waar is kat?

In 2015 is Kira afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien was zij te zien in o.a. de rock-opera “De Witt of Oranje” (Tafel van Vijf). Zij speelt  momenteel de solo-voorstelling en “Dikkie Dik en de taart” en  maakte en speelt de solo-voorstelling Gonnie en Gijsje. (Klein Amsterdam Producties). Daarnaast is zij actief als speler en maker bij #ONCK met o.a. de voorstelling “IK BEN EEN INTERFACE” – een technoconcert voor jongvolwassenen. 

Naast het spelen bij Tweekant maakte zij samen met Mari-anne de solo-voorstelling Lijs op reis. 

Michelle Smit

Actrice /zangeres in Waar is kat? en Oe-koek
Michelle Smit studeerde in 2015 af aan het conservatorium in Arnhem (ArtEZ) richting Muziektheater. Sindsdien was ze o.a. te zien in de familiemusical “Hotel de Grote L” (Homemade Productions), de rock-opera “De Witt of Oranje” (Tafel van Vijf) en in de familiemusical “Toms Magische Speelgoedwinkel” (I&L Entertainment) en diverse voorstelling van RANK Muziektheater. Ook geeft ze zanglessen en is ze begonnen met nasynchronisatiewerk.

Marieke van der Have

Actrice/zangeres in Oe-koek en Waar is kat? Piratenprinses
Sinds ze haar diploma Muziektheater behaalde aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem was ze o.a. te zien in Raveleijn (Efteling), musicals Mamma Mia! en Annie (vakantiepark Duinrell) en haar eigen jeugdvoorstelling PIEN. Voor Colline Theaterproducties toerde ze met vertelvoorstellingen voor ouderen met dementie langs verzorgingstehuizen in heel Nederland. Momenteel is Marieke werkzaam als leadzangeres bij Center Parcs Het Meerdal en als presentatrice en actrice bij Uitjesbureau. Daarnaast geeft ze met veel plezier en enthousiasme Zumba en zangles aan zowel kinderen als volwassenen.

Eva Fiselier

Actrice/zangeres in Oe-koek en Waar is kat? Piratenprinses
Eva Fiselier werd in 1992 geboren in Amersfoort. Ze groeide op in een muzikale familie, dus kwam al vroeg met muziek en theater in aanraking. Van kleins af aan volgde ze dans- en theaterlessen en is dit altijd blijven doen. Na haar middelbare school is ze begonnen aan de opleiding Muziektheater, aan het conservatorium van ArtEZ, te Arnhem. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij Muziektheater de Plaats, en speelde ze de interne stagevoorstelling ‘Niets te vrezen’ o.l.v Kiki Jaski en Jan Groenteman. In 2016 studeerde ze af met de muziektheatervoorstelling WILDZANG. Naast haar opleiding volgde ze verschillende workshops en masterclasses van o.a Marc van Bree en Frits Lambrechts.

Derk Oudshoorn

REGIE Lijs op reis en Piratenprinses

Derk Oudshoorn is 10 jaar verbonden geweest als maker / speler aan theatergroep Koeterwaals. Deze voorstellingen waren vooral fysiek en taalarm en visueel aantrekkelijk. Als regisseur is hij op zoek naar een mix tussen herkenning en vervreemding. Daarmee kunnen de kinderen zich identificeren met het stuk terwijl er ook ruimte is voor eigen invulling. Naast regisseren is Derk acteur. Ook maakt en speelt hij in bedrijfsfilms. Tot slot is hij theaterdocent, hij geeft les aan en maakt theater met jongeren.

Voorheen werkten voor Tweekant:

Marinke Hamers

Actrice/zangeres in Oe-koek en Waar is kat?

In 2011 studeerde ze af aan het Arnhems Conservatorium ArtEZ richting Muziektheater. Na haar studie heeft ze zich bekwaamd in de zangmethode EVT en heeft ze een poppenspelworkshop gevolgd bij Theater Terra. Ze zong bij closeharmonygroep Charmony en de X-mas Vocals en dirigeert ze bij Popkoor Anytime. Als docent zang werkt ze bij de Nederlandse Musical Academie in Arnhem.

Lieke Dieltjens

Actrice/zangeres in Oe-koek en Waar is kat?

In 2012 studeerde ze af aan het Arnhems Conservatorium ArtEZ richting Muziektheater. Behalve voor Theater Tweekant is ze freelance actrice bij o.a. Theatergezelschap Drang in Den Haag (educatief theater) en bij teatro Munganga in Amsterdam speelt en maakt ze voorstellingen voor de allerkleinsten. Tijdens haar studie heeft Lieke drie maanden zanglessen gegeven in Nepal, aan de ‘School of Performing Arts Kathmandu’. Verder zong ze bij ‘Two ladies & a Gentleman’ akoestische popsongs. 

Mary Heylema

Schrijfster van Oe-koek en Waar is kat?
Werd schrijver na een aanloop waarin ze juf, PABO-docent en narratief coach was. Voor Theater tweekant schreef ze twee muziektheatervoorstellingen. Momenteel is ze weer terug bij het schrijven van proza en poëzie. Haar werk verscheen bij Querido, De Eenhoorn, De Vier Windstreken en Plint. (foto: Jan Willem de Bruin) Daarnaast geeft ze schrijfcursussen.

mariannehof@yahoo.com